Open tekst

In sommige gevallen is het handig om bij een product een extra boodschap mee te geven aan bijvoorbeeld de keuken of de bar. In zulke gevallen komt het van pas om een open, zelf geschreven tekst toe te kunnen voegen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een cola zonder ijs, of een hamburger zonder of juist met extra ui.

In dit artikel kan je zien hoe je de optie ‘Open tekst’ instelt en hoe je het gebruikt op de kassa.

Instellen van Open tekst

Stap 1.

‘Open tekst’ wordt gebruikt als supplement aan een product. Ga in de beheeromgeving naar de pagina ‘Productbeheer’  >  ‘Supplementen’ > ‘Supplementen’. Klik vervolgens onderaan deze pagina op ‘Supplement toevoegen’.

Stap 2.

Maak in het volgende scherm het supplement ‘Open tekst’ aan, zoals in onderstaand voorbeeld te zien. Vergeet niet om de regel ‘Credits (Verplicht)’ de optie ‘Tekst’ aan te vinken. Dit zorgt ervoor dat er op de kassa een pop-up verschijnt wanneer gekozen wordt voor het supplement ‘Open tekst’. Klik vervolgens onderaan de pagina op ‘Opslaan’.

Stap 3.

Ga naar de pagina ‘Productbeheer’ > ‘Supplementen’ > ‘Supplementcategorieen’. Wanneer je gebruik maakt van concessiehouders moet je de concessiehouder kiezen waaraan je het open tekst-supplement wilt toevoegen en op ‘Zoeken’ klikken. Klik nu onderaan de pagina op ‘Supplementcategorie toevoegen’.

Stap 4.

Maak in het volgende scherm de supplementcategorie ‘Open tekst’ aan en klik op ‘Opslaan’.

Stap 5.

Ga naar de pagina ‘Productbeheer’  >  ‘Supplementen’ > ‘Supplementindeling’. Kies bovenin de supplementcategorie ‘Open tekst’. Sleep hier het supplement ‘Open tekst’ in.

Stap 6.

Je kan nu, net zoals bij andere supplementen, kiezen bij welke producten de pop-up voor open tekst moet verschijnen. In onderstaand voorbeeld is gekozen voor het product ‘Broodje gezond’. Zoek dit product op in de productenlijst en klik op het potloodje. Ga in het scherm ‘Product bewerken’ naar het kopje ‘Supplementen’. Zet hier de instellingen zoals in onderstaand voorbeeld. Klik onderaan de pagina op ‘Opslaan’.

Open tekst op de kassa

Stap 1.

Wanneer je een product kiest waarbij het is toegestaan supplementen toe te voegen, zie je in de bestellinglijst ‘Klik hier om supplementen toe te voegen’. Klik op het betreffende product.

Stap 2.

Druk in het verschenen scherm op de knop ‘Open tekst’. Er zal nu een pop-up verschijnen met een toetsenbord. Hier kan je een zelfgekozen tekst toevoegen. Bijvoorbeeld ‘Geen tomaat’. Klik op ‘Ok’. OP de kassa zal de tekst verschijnen onder het product in de bestellingenlijst. De tekst zal ook te zien zijn op de werkbon.