Negatieve open prijs

Een negatieve open prijs gebruik je om een zelf in te vullen bedrag van het totaal af te rekenen bedrag te halen. Dit kan van pas komen wanneer er gebruik wordt gemaakt van vouchers. Het bedrag op de voucher kan van de rekening worden gehaald met de ingestelde 'Negatieve open prijs' knop op de kassa. Ook gebruik je 'Negatieve open prijs' om een teveel betaal bedrag terug te geven aan de klant. Negatieve open prijs voeg je toe aan de kassa als een product. Hieronder staat beschreven hoe je negatieve open prijs kunt instellen.

Stap 1.

Ga in de beheeromgeving naar de pagina ‘Productbeheer’ > ‘Producten’ > ‘Producten’ en klik onderaan de pagina op ‘Product toevoegen’.

Stap 2.

Geef het product een naam. Bijvoorbeeld ‘Negatieve open prijs’. Vink vervolgens het bolletje met ‘Negatieve open prijs’ onder het kopje ‘Productprijsregels’. Klik vervolgens, onderaan de pagina op ‘Opslaan’.

Stap 3.

Ga naar de pagina ‘Productbeheer’ > ‘Producten’ > ‘Productindeling’. Zit de knop ‘Negatieve open prijs’ op de gewenste plek op de kassa.

Stap 4.

Wanneer je op de kassa op de knop ‘Negatieve open prijs’ klikt, kan je zelf een prijs kiezen die van het totaal te betalen bedrag op de rekening wordt afgehaald.