Rekeninggroepen

We hebbben het mogelijk gemaakt dat je voor bepaalde gebruikers een andere prijs kan rekenen voor een bepaald product. Maak je gebruik van rekeningen en passen? Dan kan je dit voortaan instellen via zogenaamde rekeningroepen.

Een rekeninggroep kan je zien als een soort verzameling van rekeningen (van gebruikers) waar producten aan worden toegevoegd die een andere prijs krijgen. Als je deze producten aanslaat op de kassa en vervolgens worden afgerekend met een pas of rekening uit die rekeninggroep, zal er een andere prijs worden gerekend.

Hoe stel je een rekeninggroep in?

Stap 1:
Ga naar het menu-item 'Rekeningen & passen' > 'Rekeninggroepen'.

Stap 2:
Klik op 'Toevoegen' en typ de naam van de rekeninggroep in. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Stap 3:
Kies vervolgens de rekening (van de gebruiker) die je wilt toevoegen aan deze rekeninggroep. Klik op het gele potlood om de rekening te bewerken. Selecteer vervolgens in het dropdown menu bij 'Rekeninggroep' de rekeninggroep die je zojuist hebt aangemaakt.

Stap 4:
Dan moet er nog een product worden toegevoegd aan de rekeninggroep. Voor dit product wordt er dan een andere prijs berekend als een gebruiker uit deze rekeninggroep afrekent. Ga hiervoor naar het menu 'Productbeheer' > 'Producten'. Klik op het gele potlood van het product dat je wilt bewerken en toevoegen aan de rekeninggroep. Kies in het dropdown menu de rekeninggroep. Als je de rekeninggroep hebt geselecteerd, kan je het aantal credits kiezen voor het product in die rekeninggroep.

Als een gebruiker nu met zijn/haar pas of rekening wilt afrekenen voor producten in deze rekeninggroep, zal er een andere prijs worden gerekend dan normaal.

Contact

Heb je nog vragen over het instellen of gebruik van rekeninggroepen? Stuur een e-mail naar help@twelve.eu en wij helpen je graag verder.