Pas blokkeren en activeren

Wanneer je één pas of meerdere passen wilt blokkeren of weer wil activeren via de beheeromgeving, doe je dit via het tabblad 'Rekeningen & Passen - Passen'. Selecteer de desbetreffende pas(sen). Kies vervolgens 'Wijzig de status in...', in dit geval 'Geblokkeerd'. Het selecteren van passen werkt hetzelfde als het selecteren van gebruikers.

Om een pas te laten werken op de kassa, moet zowel de passtatus als de rekeningstatus op 'Actief' staan. Als deze niet op actief staan, dan zal de kassa 'Pas onbekend' weergegeven.

Wanneer je je pas verliest is dit natuurlijk vervelend. Maar, je verliest je saldo niet! Door een nieuwe betaalpas aan te vragen kun je gewoon weer over je bestaande saldo beschikken. Het saldo staat tenslotte niet op de betaalpas zelf maar op een rekening die aan de betaalpas gekoppeld is. Mensen die je pas vinden kunnen hier echter wel transacties mee doen, dus het is van belang dat je jouw verloren pas zo spoedig mogelijk blokkeert.

Hoe doe ik dit?

Stap 1:
Log in op www.mijnkniponline.nl en klik op de knop 'Blokkeren'.

Stap 2:

Je ziet dan het overzicht met je pas(sen). Klik op het kruisje om de juiste pas te blokkeren. De status zal na bevestiging veranderen van 'Actief' naar 'Is geblokkeerd'. Wanneer je het toch vindt, kun je deze op dezelfde manier weer activeren.