Verschil tussen limiet en credits

Credits

Credits zijn het positieve saldo van een fictieve rekening. Deze fictieve rekening zit aan een pas en aan een gebruiker gekoppeld. Zie het voorbeeld van Karin de Jong in afbeelding 1. Zij heeft op dit moment een tegoed van 62,73 credits.

Om credits op een rekening te zetten, zal deze fictieve rekening opgewaardeerd moeten worden.

Credits kunnen op verschillende manieren worden opgehoogd:

• Met contant geld aan de bar
  • Met de PIN-pas aan de bar
  • Via iDeal. Je zal dan een Mijn KNIP Online account moeten hebben met inloggegevens. De organisatie moet daarvoor een overeenkomst 'Online opwaarderen' ondertekeningen.
  • Handmatig via de beheeromgeving. Dit kan handig zijn om credit over te schrijven van de ene naar de andere rekening, of wanneer je iemand eenmalig een vrijwillige bijdrage wilt geven.

Afbeelding 1:

Limiet

Het limiet is de grens in de min tot waar iemand mag bestellen. In het voorbeeld hierboven is dat de -0,00. Je kunt een limiet instellen omdat je bijvoorbeeld wilt dat een groep of persoon altijd tot een bepaalde grens kan bestellen en dat die groep of persoon later een factuur krijgt en op die manier het bedrag weer voldoet.

Ook zal je een limiet moeten instellen wanneer je een 'No-Sale pas' wilt aanmaken.

Meer informatie over No-Sale passen vind je hier
Een No-Sale pas aanmaken