Een KNLTB-import

Je kan de KNLTB-passen activeren in onze beheeromgeving, zodat deze passen gebruikt kunnen worden als betaalpas op jouw vereniging. Door een KNLTB-import te doen, worden direct alle nieuwe leden er in gezet en worden de passen geactiveerd.

Ledenexport

Voordat je de KNLTB-import kan doen, heb je eerst een goed ledenbestand nodig. Hiervoor dien je een ledenexport te doen. Tennisverenigingen maken gebruik van twee ledenadministratiesystemen, namelijk KNLTB.Club en All United. Klik hieronder op het ledenadministratiesysteem van jouw vereniging om te kijken hoe de ledenexport eruit moet komen te zien:

Import ledenbestand

Heb je de juiste ledenexport van je vereniging? Dan kan je dit ledenbestand gaan importeren. Bekijk hier de instructievideo hoe je dit doet. Daaronder vind je de stappen met uitleg en afbeeldingen.

Hoe doe je dit?

Stap 1: Download via de website van KNLTB.Club de ledenlijst en sla deze op als CSV bestand. Deze hoeft niet meer omgezet te worden naar een excel bestand. Maak je nog gebruik van mijnKNLTB dan sla je de ledenlijst op als excel bestand. Maak je gebruik van een ander ledenadministratie programma? Dan kun je ook een excelbestand maken die geschikt is voor de import. Klik hier om te lezen hoe je dit doet.

Stap 2: Open het tabblad “Gebruikersbeheer - Gebruikers” en klik onderaan.

Klik op:

Stap 3: Dan verschijnt onderstaand scherm in beeld. Kies het juiste bestand.KNLTB_import_1.PNG

n.b.: Voor bestaande gebruikers worden alleen nieuwe passen aangemaakt als het jaar van uitgifte van de passen is veranderd. Als deze is veranderd, worden de nieuwe passen aan bestaande rekeningen gekoppeld en blijft het saldo dus behouden.

Let op: Verander het "Jaar van uitgifte" op het moment dat de passen voor het nieuwe seizoen uitgegeven worden.

Stap 4: Klik op

Stap 5: Nu worden de gegevens van de leden weergegeven. Meteen is te zien onder het kopje 'nieuw?' welke leden nieuw zijn en welke al in het gebruikersbeheer staan. Deze laatste groep behouden dus hun bestaande rekening. De nieuwe KNLTB-pas wordt automatisch aan deze bestaande rekening gekoppeld.

Stap 6: Klik nu op:

En klik wanneer de melding verschijnt op “OK”. De import is voltooid. Je ziet de nieuwe leden nu ook in het gebruikersoverzicht terugkomen.