De betaalwijze munten inschakelen

Het is mogelijk om als betaalmiddel munten te accepteren. Om dit mogelijk te maken, moeten er een aantal instellingen worden doorgevoerd:

Stap 1:

Ga naar het tabblad 'Klantinstellingen - Instellingen'. Kies achter 'Munten' voor 'Ingeschakeld'. Voer in het invoerveld dat nu verschijnt de waarde in die één munt in euro's vertegenwoordigd. Op basis hiervan wordt de omzet berekend.

Stap 2:

Geef op dezelfde pagina de naam van de knop in die op de kassa gebruikt zal worden om muntbetalingen af te ronden.

Klik tenslotte onderaan de pagina op 'Opslaan'.

Stap 3:

Vervolgens moeten de producten die met munten afgerekend mogen worden een waarde in munten krijgen. Ga hiervoor naar 'Productbeheer - Producten', bewerk het product dat je met munten af wilt laten rekenen en voer de waarde van de munt in bij 'Muntwaarde (optioneel)'

Vergeet de gewijzigde gegevens op deze pagina niet op te slaan!

Let op: wanneer je in één transactie producten met muntwaarde en producten zonder muntwaarde aanslaat, is het onmogelijk om de transactie met de betaalwijze munten te voldoen.