Oplossingen pinstoringen

Hieronder staan de meest voorkomende oplossingen voor problemen met de PIN. Loop deze door om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen bij een storing.

Zonder papier kan er niet gepind worden (ITS 820 uitgezonderd)

1   Pin doet het niet

• Controleer eerst of alle bekabeling er goed in zit.
  • Controleer of de stroom goed aangesloten zit.
  • Start de kassa en de pinautomaat een keer opnieuw op. De kassa kan je opnieuw opstarten via de knoppen Terminal -> Herstarten. Haal voor de pinautomaat de stroom er  10 seconden af en sluit deze daarna weer opnieuw aan. Als de pinautomaat opnieuw opgestart is, kan je nogmaals een transactie proberen te doen.

2   Contactloos betalen doet het niet

Indien het contactloos betalen wel heeft gewerkt, maar het ineens niet meer doet, kan je een Contact Aquirer uitvoeren. Dit doe je als volgt:

• Ga naar het Manager Menu (code: 99999)
                - Selecteer Functies
                - Selecteer CTAP
                - Selecteer Contact Aquirer
                - Druk op OK
  • Er worden nu gegevens opgehaald.
  • Nadat dit proces klaar is, kan je nogmaals proberen een contactloze transactie uit te voeren.

3   De kassa zet het bedrag niet over op de pin

• Check of de bekabeling goed zit.
  • Als dit gedaan is, start dan alles opnieuw op (zowel PIN als kassa).
  • Test het nogmaals.
  • Komt het bedrag nog steeds niet op de pinautomaat?
  • Neem dan contact met ons op. Zie contactgegevens onderaan.

4    Kaart geweigerd

• Als dit met meerdere kaarten gebeurt, kan het erop duiden dat er geen goede internetverbinding is.
  • Volg hiervoor de stappen die beschreven staan onder Internetverbinding Controleren, zie punt 6 hieronder.
  • Is het internet gecontroleerd en werkt het, probeer dan een Contact Acquirer. (Zie punt 2).

5     Papier storing (820ITS uitgezonderd)

• Zit er papier in? Zo ja, draai de rol om en probeer opnieuw een transactie te doen.
  • Het kan zijn dat niet het juiste papier in de pinterminal zit. Controleer dit door de rol eruit te halen en met je nagel op het papier te krassen. Krijg je donkere krassen? Dan is dit het juiste papier. Zo niet, bestel dan via onze webshop nieuwe pinrollen.
  • Zonder papier kan er niet gepind worden.

6    Internetverbinding controleren.

• In de meeste gevallen ontstaat er een storing als er geen werkende internetverbinding is op de pinautomaat.
  • Dit kan meerdere oorzaken hebben:
    • Internetkabel zit niet aangesloten;
    • Provider heeft een storing;
    • Router/Switch staat niet aan of heeft een storing;
    • Er is een nieuwe router/switch geplaatst en niet correct geconfigureerd.
  • Een snelle en duidelijke manier om te controleren of er een correct werkende verbinding op de pinautomaat aanwezig is, is om een Communicatie Test te doen:
    • Ga naar het Manager Menu (code: 99999)
    • Scroll naar beneden (rechter paarse knop
    • Selecteer Diagnose
    • Selecteer COMM Test
    • Selecteer Terminal
    • Selecteer Alle Verbindingen
  • De pinautomaat begint nu te ratelen en na 30 seconden komt er onderstaande bon uit.
  • Verifieer met de klant of er 5 maal OK staat (zie bon hieronder) of NOK
  • Als er NOK staat, is er geen goede verbinding.
  • OK betekent dat er een werkende verbinding is.

7.  Enkele toetsen doen het niet

• Als enkele knoppen op de pinautomaat het niet doen, kan het aan te raden zijn om deze met een doekje en klein beetje alcohol schoon te maken.
  • Als dit geen resultaat heeft, is de automaat defect. Deze moet dan vervangen worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Mocht je alles geprobeerd hebben en kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact met ons op via help@twelve.eu of telefonisch via 030-276 77 70