Knop 'Aanmelden' blijft grijs

Wanneer de kassa niet online kan aanmelden, zal de knop 'Aanmelden' grijs blijven (zoals onderstaande foto). Dit wijst erop dat er geen actieve internetverbinding is.

LET OP: door op offline starten te drukken, kan je de kassa gewoon gebruiken.

De meest voorkomende oorzaak is dat er een internetstoring is op de vereniging/locatie. Om dit uit te sluiten kun je de volgende stappen doorlopen:

• Controleer of de internetkabel correct is aangesloten in zowel de kassa als de router (of switch/hub). Dit verhelpt 90% van alle storingen.
  • Reset de router/modem en daarbij ook de switch/hub.
  • Als je ook een pinautomaat hebt, controleer of deze wel werkt. Werkt deze wel, kan je proberen de internetkabel van de pinautomaat in de kassa te stoppen en na te gaan of de kassa dan wel kan aanmelden.
  • Je kan de internetkabel van de kassa ook in een laptop steken. Daarmee kan je controleren of er een werkende internetverbinding is (vergeet niet het wifi uit te schakelen op de laptop).
  • Mogelijk is de internetkabel (UTP) gebroken of gebogen. Installeer hiervoor een nieuwe kabel.

Voor het lezen van de andere artikelen klik linksboven op Help.